o meni

Najprej v razmislek…

Ko vstopite v pekarno ali trgovino in želite kupiti toplo žemljico ali kruh, navadno ne sprašujete o poreklu žita. Ne vprašate se, na kakšen način je bilo žito pridelano, koliko pesticidov je bilo pri tem uporabljenih in vas tudi ne zanima, kako je bilo žito nadalje obdelano. Ne poglabljate se v to, ali ima podjetje, ki vam bo prodalo končni izdelek, vsa potrebna dokazila o poreklu surovin in proizvodnji izdelka. Ne sprašujete se, kakšno izobrazbo, usposobljenost in znanje o hrani in zdravju imajo ljudje, ki vam v kruh (polega osnovnega – moke, vode, kvasa) vmešajo še množico kemikalij in aditivov. Vse to le zato, da bo njihov izdelek več dni bolj rahel in bo vsaj en teden ohranil svežino ter ga ne bo napadla plesen, pa seveda, da bo bolj okusen, s hrustljavo skorjico in močnim vonjem, ki vas bo vabil že z druge strani ulice.

No, kar bi vas RES moralo zanimati je KAKOVOST HRANE! S tem bi lahko bili že sami svoj prehranski svetovalec. Mene danes ne bi potrebovali.

Torej kdo sem jaz? Jaz sem Slavica Mehlin.

S tem zavedanjem sem namreč tudi sama začela.

V te vode me je vpeljala že moja pokojna mama. Bila je kmečka ženska, ki se je spoznala na začimbe in zelišča pa na doma pridelano hrano. Temu bi danes rekli domača in lokalna prehrana. Zahvaliti se ji moram, da tudi nje, preproste ženičke, ni prevzel veliki bum fitofarmacevtskih podjetij, kjer se je najprej začelo na veliko uporabljati umetna gnojila in škropiva.

Moji starši so ostali zvesti tistemu, kar narava da. Enkrat več, drugič manj.

Vseeno je zbolela za rakom. Prvo vprašanje je bilo zakaj? Pri vsej tej zdravi hrani se to nikakor ne bi smelo zgoditi.  Seveda je bila pod stresom, seveda je imela probleme – vendar kdo jih nima?

Iskali sva rešitve. Tudi v alternativi. Brali in brali in preizkušali. Ni upala drastično spreminjati svoje prehrane in preizkušati vsake nove rešitve, ki se je pojavljala v medijih. Konec koncev je bila gospa v letih, vajena svojega načina prehranjevanja in zvesta svojemu znanju.

Zanimivo je, da v deželi sredi neokrnjene narave in čistega gozdnega zraka, ljudje kar precej zbolevajo za rakom. Bog si ga vedi, kaj se skriva v naših kočevskih gozdovih. Zato se mi postavlja vprašanje, ali je sploh mogoče okrepiti organizem do te mere, da ne bo podlegel zunanjim vplivom?

Rešitve sem po njeni smrti še bolj intenzivno iskala s širjenjem znanja o prehrani. Najprej sem želela izvedeti vse o najmočnejših antioksidantih – začimbah in zeliščih. To mi je tudi mati položila v zibelko. Potem pa so mi v roke prišle tudi knjige in revije od sedaj vsem znanega portala Zazdravje.net. Znanje in informacije sem dobesedno požirala. Znanje sem nadgrajevala s prebiranjem številnih knjig in medicinskih priročnikov. Brala sem strokovno literaturo s področja delovanja možganov in delovanja črevesja. Poglobila sem znanje o eteričnih oljih, želela sem vedeti vse o dihalih, o zraku in o vodi. Želela sem izvedeti vse o naši koži, o virusih in bakterijah. Knjige sem prebirala kot za stavo, še posebej zato, ker sem sama mati dveh otrok. Kot vsaka mati si želim, da smo vsi zdravi. Težnje k zdravi in neoporečni hrani so me posredno, preko moža, pripeljale tudi do znanja o ekološkem kmetijstvu in biodinamiki. Začela sem preučevati zdravo in kakovostno hrano in se učila o zdravi naravi. Nabirala sem zelišča, sušila čaje in začela ustvarjati tudi svojo ekološko kozmetiko in mila. Po tem pa je moj podedoval še kmetijo in počasi sva zasadila sadovnjak, skrčila trtje in začela uživati v domačih kakovostnih izdelkih. Sadovnjak vsako jesen in pomlad še razširiva in postopoma se lotevava tudi pridelave lastne zelenjave. Zasadila sem tudi svoj zeliščni vrt, ki pa je sicer še v povojih a pomembno je že to, da imamo vizije… Pridne roke in zdravo pamet…V roke so mi prišle knjige Rudolfa Steinerja. Odkrila sem biodinamiko.

Pa vendar… še zmeraj mi je nekaj manjkalo… nekakšna povezava z vsem skupaj. Neko bistvo. Filozofija.

Zato sem najprej zaključila izobraževanje na Akademiji za zdravilstvo, program Diagnostika in prehranjevanje po tradicionalnem kitajskem zdravilstvu.

Zato sem se vpisala na tečaj biodinamike.

Zato sem danes navdušena nad antropozofsko medicino.

In ja, nisem zdravnica. Nimam zdravstvene izobrazbe. Vseeno pa vam lahko pomagam k ohranitvi zdravja in ozdravitvi. Pridite na moja predavanja in spremljajte me preko Facebooka, kajti jaz vam bom podala znanje. Povedala vam bom, kaj vam škodi in česa ne smete.

Spoznali boste kaj nam je zapisano v genomu. Spoznali boste, kako živeti v kozmosu. Spoznali boste kar so ugotovili že naši davni predniki. Kako si pomagati in biti sam svoj zdravnik. Vse je zgolj v znanju, zato vabljeni!

Pa ZDRAVO Z GLAVO!

Vaša SM