Zdravo z glavo

Ne obstaja šola, ki bi nas učila, katere napake počnemo pri prehranjevanju. Nihče nam ne ponudi napotkov pravilne prehrane. Nihče nas ne opozori, da nam nekaj škodi in da moramo to odstraniti iz svojega krožnika. Ne le uradna medicina, ki ti za simptome bolezni predpisuje zdravila, ne alternativa, ki nam svetuje povečanje uporabe določenih vitaminov, probiotikov, različne masaže ali polaganja rok,…  Vsi od nas pričakujejo, da moramo nekaj začeti jemati…  in s tem več kupovati, seveda… Če malo posmrkamo se od nas pričakuje, da smo že v lekarni in prosimo za dodatek vitamina C, čeprav imamo doma kivi in kurjo juhico, ki delujeta krepčilno.

Zakaj imamo želodčne težave, glavobole, občutek napihnjenosti? Vprašajmo se, kaj nam škoduje? Katera hrana nam to povzroča? Kaj je tisto, kar moramo odstraniti iz svojega jedilnika?

Ne uradna medicina ne alternativa nas ne opozorijo na napake pri prehranjevanju… Če nas nekaj boli, ni rešitev v tem, da za bolečino vzamemo nekakšne protibolečinske tablete ali spijemo zeliščni čaj. Tudi ni rešitev zgolj v tem, da tisti dan počivamo in čakamo, da bo bolje. Ugotoviti moramo, kaj našemu telesu ne paše, kaj nas hromi, kisa in onesposablja z življenjsko energijo, kaj nam govori bolečina?

Verjemite, da niso vedno potrebne tablete. Potrebno je znanje. Tudi znanje naših prednikov.

Jej zdravo – jej z glavo!

Če zgolj stremimo k temu, da hitro vzamemo čudežno tableto, ki nam bo trenutno olajšala simptome ali nekakšen zvarek, ki naj bi bil bolj naraven, lahko z vnosom različnih preparatov v telo svoje organe kvečjemu še bolj obremenimo in posledično še bolj zbolimo. Dajmo zdravo z glavo!

Cilj mojih predavanj je, da ugotovite zakaj in zaradi česa prihaja do upada energije, koncentracije, volje in nenazadnje bolečin. Želim, da ugotovite, česa ne smete jesti in kaj je tisto kar morate izločiti oz. katera hrana je tista, ki vam škoduje. Predavala vam bom o načinu prehranjevanja in o pravilih prehrane. Predavala vam bomo o hrani za zdravje. Naučili se boste, kaj in kdaj lahko določeno hrano jemo. Jemo pa lahko vse, ker tu ne gre za diete. V te ne verjamem. Rada bi vas prepričala, da je kakovostna hrana zdrava hrana. Zdrava hrana pa je gorivo za vaše telo.

Zato, če želite diete, ne hodite k meni, jaz nisem tista, ki jih pišem, tudi ne pišem prehranskih načrtov. Ne predpisujem zdravil in prehranskih dopolnil.

Želim vam dati znanje. Rada bi vas podučila o tem, kako bo vaše telo brez kakršnih koli tržnih preparatov začelo dihati in živeti, tako kot si zasluži. S pravilno prehrano lahko telo po določenem času začne s samoozdravitvijo, a le ko odstranimo iz prehrane nekaj, kar nam škoduje in se držimo pravil prehranjevanja.

Vsako telo namreč stremi k zdravju. Telo se samo regenerira. Le radi se moramo imeti in si privoščiti najboljše in najkvalitetnejše. Ceniti moramo svoje telo in hrano, ki mu dajemo, da je naše gorivo. Vse kar pojemo se izkoristi za naše celice, da so zdrave, za našo odpornost, da lahko kljubujemo virusom in bakterijam iz okolja, da imamo močen imunski sistem, ki bo sam poskrbel, da ne bo prihajalo do bolezni. Zato je toliko odvisno od nas samih.

Učila vas bom o odnosu do hrane.

ZDRAVO Z GLAVO!