Zdrava ženska

Sodobna družba ima neverjetno visoke in nejasne zahteve do žensk, kar pri nas ženskah pogosto povzroča občutek krivde in slabo samopodobo.

Število vlog, ki jih opravljamo ne dopušča časa za zdravo prehranjevanje in gibanje. Mama, ki je tudi žena in gospodinja, je po vsej verjetnosti tudi zaposlena. Ta ista mama je tudi hčer nekomu in mogoče tudi sestra, je prijateljica in še ljubimka. Vse te vloge mora opravljati ta mama, ki si je po možnosti nakopala še košček zemljice s posajeno kamilico in meto pa nekaj rož. Tudi te zahtevajo svojo pozornost. Toliko vlog ima ta ženska, da zelo težko ohrani svež in spočit videz.

Ženska s toliko obveznosti in s toliko različnimi vlogami, želi vse uspešno opravljati. Želi si biti v vsem najboljša. Ta naša mama se trudi biti za otroke igriva mama, za moža nežna žena, trudi se biti dobra gospodinja, dobra kuharica, dobra hčerka, najboljša zaposlena ipd. Pa da ne pozabim, rada je lepa, urejena vesela in nasmejana. Pa prijazna. Pa vljudna in skrbna. No ja, govorimo o super ženski seveda.

Koliko se vas je prepoznalo v tem opisu?

Koliko vas je takih, ki bi najraje vrgle puško v koruzo in zavpile: »Jaz se ne grem več, dovolj imam!«?

Naj vas potolažim, niste edine. Ženske dvakrat pogosteje zbolevamo za depresijo od moških. Sodobna ženska je pogosto utrujena, potrta, podvržena glavobolom in migrenam, čuti bolečine v vratu in ramenih. Sodobna ženska je podvržena stresu zaradi preobremenjenosti. Trenutki potrtosti ne pomenijo, da se ne znamo spopasti z izzivi ali da nismo sposobne. Pomeni, da je preveč stresa, preveč vsega in da smo izgubile stik s seboj. V takšnih trenutkih potrebujemo premor.

V takšnih trenutkih ne bo nič narobe, če bomo hodile po svetu v svojih najljubših starih hlačah in raztegnjeni majici. Nič ne bo narobe, če naši nohti ne bojo bleščeče svetleči. Nič ne bo narobe, če bomo namesto na nekakšno obvezno srečanje zavile na bližnji travnik in se s svojimi ljubimi oblačili zleknile med travo. Poslušale ptičje žvrgolenje in dihanje vetra. Nihče nas ne bo obsojal, če si vzamemo čas zase in zadihamo po svoje. To moramo narediti, če želimo v tem življenjskem vrtiljaku ohraniti zdravo pamet.

Na svojem predavanju vas bom naučila, kako sodobna ženska živi svoje življenje – ne životari, ampak živi s polnimi pljuči in življenje zajema z veliko žlico. Kako poskrbi za svoje zdravje in kako naj uspešno uravnava notranja ravnovesja.

Do takrat pa se učite 6 PRAVIL ZA ZDRAVJE IN VESELJE:

  • Najprej zdrava in kakovostna prehrana; le zdrava ženska ima lahko še tisoče drugih želja in ne samo eno
  • Imejmo se rade in z veseljem skrbimo za svoje telo; če imamo pozitiven odnos do soljudi to pomeni pozitiven odnos do sebe, rade se gibajmo, naučimo se sprostiti, privoščimo si počitek
  • Negujmo dobre odnose; spoštujmo se! Življenje so ljudje, ki nas imajo radi, vsakdo si pač ne zasluži našega nasmeha
  • Organizirajmo si svoj čas; ponovno si postavimo prioritete
  • Sprejmimo pozitiven odnos do življenja; spremenimo način razmišljanja, spremenimo perspektivo, postanimo optimistke, ne izgubljajmo po nepotrebnem energijo in življenjsko moč za tisto, na kar nimamo vpliva, kar ne moremo spremeniti
  • ZABAVAJMO SE; vzemimo si čas za tisto kar nas veseli, za stvari v katerih uživamo.

Vabljene na predavanja moje dame!