Dragi moji…  

kljub temu, da sem do sedaj predavala predvsem o pravilih prehranjevanja in o zdravju žensk, o razstrupljanju, stresu ter hormonskih spremembah pa ugotavljam, da je vedno več pozornosti potrebno usmeriti tudi na naše mlajše in najmlajše. To bo tako moje prvo predavanje na temo Prehrane otrok in mladostnikov.

V uvodu predavanja bom predstavila morfologije po TKM, ki so dejansko osnova vsega, zaradi česa se razlikujemo med seboj, tako odrastli kot tudi otroci. Zakaj nekaterim meso ne diši in drugi ne marajo zelenjave? Nadaljevala bom z obrazložitvijo delovanja organov in organizma, katere snovi so nujno potrebne za rast, razvoj in kognitivne sposobnosti mladostnikov ter kako s hrano in ne z prehranskimi dodatki dvigniti imunski sistem. Kakšna je resnica o mleku in mlečnih izdelkih in ali so res nujni za otroke? Kako je z žiti, kosmiči, sadjem in zelenjavo? Ali je smotrno otroke siliti, da jejo nekaj, ker jim ne paše? Kakšne so vrzeli »sodobne prehrane«- debelost, bolezni, anoreksija in bulimija… Zakaj so mladi tako dojemljivi za potrošništvo in kakšna je vloga nas staršev na poti do zdrave prehrane?

Tema je aktualna, zanimiva in zelo poučna za starše kot tudi za otroke. Govorila bom na podlagi pridobljenega znanja in izkušenj, saj sem tudi sama mamica dveh otrok.

Zato vabljeni in prijavo izpolnite tukaj:  PRIJAVA

Za več informacij me lahko tudi telefonsko kontaktirate. 

Do takrat pa ZDRAVO Z GLAVO!

Vaša Slavica Zorn

certificirana svetovalka biodinamičnega načina prehranjevanja in diagnostike po TKM.