Dragi moji…  

Moje naslednje predavanje bo v marcu 2020 v Knjižnici Šentvid.

Najprej vam bom predstavila teorijo, zaradi katere boste lažje razumeli, zakaj smo si med seboj tako različni? Zakaj smo eni bolj dojemljivi za nekatere bolezni, drugi pa za druge? Kako si lahko pomagamo? 

Na kitajskem dvoru je bil zdravnik nekdo, ki je skrbel za cesarja, da le-ta ne bi zbolel. Če je cesar zbolel je bila to sramota za zdravnika. To bi pomenilo, da ni dober zdravnik. Danes pa je ravno obratno. Danes je zdravnik tisti, ki zdravi.
Podlaga vseh tradicionalnih medicin je v tem, da stremimo k ravnovesju. Kako pa naj obdržimo ravnovesje in ne zbolimo?
Če nas nekaj boli, ni zgolj rešitev v tem, da za bolečino vzamemo nekakšne protibolečinske tablete. Instant rešitve se namreč nikoli ne obnesejo. Gledati je treba v naprej.  S tem, ko bolečino le za nekaj časa zatremo, nismo storili nič dobrega sebi in zdravju. Tovrstno početje lahko dolgoročno vodi v še hujša bolezenska stanja. Zato ne zatirajmo bolečine, poskusimo telesu pomagati in delujmo dolgoročno. Pomagala vam bom razumeti in ugotoviti, zakaj zbolevamo, kaj je tisto kar našemu telesu ne paše, kaj nas hromi, kisa in onesposablja z življenjsko energijo? Kaj nam torej sporoča naše telo, naši organi, naša bolezen?
Večina je mnenja, da je v primeru želodčnih težav, glavobolov, občutka napihnjenosti ipd. najlažje stopiti v lekarno in kupiti začasno rešitev v obliki tablete. Zdravil, superživil in vseh prehranskih dodatkov je na trgu ogromno in vsak ponudnik zagovarja, da je njegov izdelek nujno potreben vsakemu sleherniku. A vendar, če smo dovolj kritični, kljub vsem napredkom znanosti in medicine in priročnikom za samopomoč ipd. dnevno narašča število obolelih, in še najhuje- veliko obolelih je naših najmlajših, za katere bi moralo veljati, da niso tako dolgo na svetu, da bi lahko pojedli in vdihnili vso “svinjarijo”, kot to velja za odrastle osebe. Kaj torej počnemo narobe? Kako si lahko pomagamo?
Prihaja pomlad in že slišim pogovore na temo razstrupitve in predvsem omembe pegastega badlja. Spet nekaj, kar bo treba kupiti, če hočete biti zdravi. Koliko vas v resnici sploh ve, kaj je razstrupitev? Obremenjena in zatečena jetra, povišan holesterol in maščobe v krvi, visok pritisk…. žal, vam  pegasti badelj pri tem ne bo ravno veliko pomagal. 
 
Jaz vam bom povedala, kako okrepiti svoje organe, kako se ogniti boleznim na dolgi rok ter predvsem- ne kaj morate kupiti, temveč kaj morate odstraniti iz svojega jedilnika.

Vabljeni! 

Predavanje je brezplačno, vseeno pa lahko prijavo izpolnite tukaj in boste o vsem še elektronsko obveščeni.

Prijavo izpolnite tukaj:  PRIJAVA

Za več informacij pa me lahko tudi telefonsko kontaktirate. 

Do takrat pa ZDRAVO Z GLAVO!

Vaša Slavica Zorn

certificirana svetovalka prehranjevanja in diagnostike po TKM ter biodinamičnega načina prehranjevanja.